«Кам’янський міськводоканал» Дніпропетровської облради буде відключений за борг в 130 млн грн

19 березня енергопостачання Комунального підприємства «Кам’янський міськводоканал» Дніпропетровської обласної ради буде обмежено через борги за електроенергію. Підприємство не виконує зобов’язання по оплаті та реструктуризації багаторічної заборгованості на загальну суму 130 млн грн. Крім того, не має затвердженого плану санації і погашення боргів.

КП «Кам’янський міськводоканал» є одним з найбільших постачальників води Дніпропетровської області. І при цьому – одним з найбільших боржників за електроенергію в регіоні. З 2016-му році відносно цього підприємства було укладено довгостроковий Меморандум про співпрацю. Кам’янський міськводоканал взяв на себе зобов’язання за кілька років погасити старі заборгованості. А в 2018-му знову попросив відстрочку та надав  графік погашення заборгованості до кінця грудня 2019 го. Однак всі раніше досягнуті домовленості не виконуються.

Наразі розпочато процедуру банкрутства підприємства. Серед кредиторів, яким заборгував водоканал, – не тільки ДТЕК Дніпровські електромережі, а й багато інших підприємств області. Зокрема, «Аульський водовід», Головне управління ДФС в Дніпропетровській області тощо.

На даний момент так і не підготовлено план санації щодо оздоровлення підприємства та виведення його з банкрутства. Незважаючи на всі домовленості, КП «Кам’янський міськводоканал» так і не надав план погашення заборгованості перед кредиторами.

Згідно з вимогами Закону «Про ринок електричної енергії», ДТЕК Дніпровські електромережі як оператор системи розподілу (ОСР) зобов’язаний обмежити або повністю припинити електропостачання споживачу-боржнику.

ДТЕК Дніпровські електромережі стурбований ситуацією, що склалася, і закликає керівництво підприємства, а також Дніпропетровську обласну раду та обласну державну адміністрацію вжити заходів щодо її врегулювання.

фото: з відкритих джерел