Канада ще не готова дати “безвіз” українцям

Правляча у Канаді Ліберальна партія не розглянула проект резолюції про безвізовий режим для українців під час з’їзду у Вінніпезі. Про це повідомили Радіо Свобода у посольстві України в Канаді, пише “Укрінформ”.

«Сам факт, що такий проект документа з’явився, є надзвичайно важливим. Поступово накопичується певна кількість ініціатив «знизу», які говорять про те, що питання безвізового режиму з Україною треба вирішувати», – зазначив Марко Шевченко, радник посольства України в Канаді.

Як зауважують у департаменті з імміграції, біженців та громадянства уряду Канади, Україна наразі не відповідає критеріям для скасування віз.

«Політичні рішення Канади стосовно віз приймаються на основі окремої оцінки кожної з країн. Департамент з імміграції, біженців та громадянства уряду Канади продовжує моніторити ситуацію в Україні, однак Україна зараз не відповідає критеріям для скасування віз. Ми продовжуємо розвивати послуги, які допоможуть українцям подорожувати в Канаду з багаторазовими візами»,– повідомила Ненсі Керон, речниця Департаменту з імміграції, біженців та громадянства уряду Канади.

Скасувати короткострокові візи українцям для туристичних та бізнесових потреб до Дня незалежності України 24 серпня запропонували представники Ліберальної партії Канади з провінції Саскачеван. І хоча питання так і не було розглянуто, це був єдиний проект резолюції, що стосувався б однієї країни, наголошує Марко Шевченко.

Залишити відповідь