Канадські спеціалісти залучатимуться до реабілітації українских військових

Нещодавно  в місті  Квебек  (Канада) відбувся шостий щорічний форум «Здоров’я військовослужбовців, ветеранів та їх родин». У заході взяли участь понад 600 делегатів з шести країн, серед яких уперше була представлена Україна, повідомляє «Урядовий портал».

Делегатом від України був помічник Міністра оборони України полковник медичної служби, професор Всеволод Стеблюк.  Відбулися двосторонні зустрічі представника України з заступником Міністра у справах ветеранів Канади генералом Уолтом Натинчиком, начальником медичної служби бригадним генералом Ейч Сі Мак Кеєм, головою Центру досліджень здоров’я військовослужбовців та ветеранів Еліс Айкен.

Результатом цих зустрічей стали домовленості про включення України в систему обміну інформацією щодо збереження здоров’я військових, проведення спільних досліджень, а також надання практичної допомоги фахівцями з реабілітації Збройних Сил Канади в підготовці відповідних фахівців в Україні та залучення канадських спеціалістів до реабілітації українських вояків на базі Ірпінського госпіталю, санаторіїв «Хмільник» та «Пуща-Водиця».

Крім того, легендарний професор Рорі Купер з США, в минулому військовослужбовець, який отримав поранення спинного мозку та став «візочником», передав для українських військових медиків унікальну літературу з організації реабілітації військових, які втратили кінцівки.

Залишити відповідь