Кандидати до голосування готові: хто на Дніпропетровщині отримає грошову винагороду

Відбулося засідання комісії з відбору претендентів на Премію Дніпропетровської обласної ради. 97 молодих людей Дніпропетровщини вийшли до етапу відкритого голосування і тепер змагатимуться за визнання своїх здобутків та грошову винагороду у розмірі 15 тис. грн.

Конкурс був запроваджений у цьому році вперше за ініціативи голови облради Гліба Пригунова. Головною метою заходу є відзнака та заохочення молодих талантів Дніпропетровщини.

«Для обласної ради молодіжна політика є надзвичайно важливим сектором роботи. Сьогодні саме від успішної і талановитої молоді залежить майбутнє не лише нашого регіону, але й всієї країни. Ми маємо надзвичайний потенціал і не можемо допустити, аби гідні молоді люди виїжджали з України через відсутність підтримки з боку влади. Саме тому Премія обласної ради покликана не тільки матеріально нагородити переможців. Головною нашою метою є визнання досягнень молодих спеціалістів, аби вони відчули, що потрібні суспільству і владі», – зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов.

Влітку 2017 пройшов перший конкурс Премії облради. Його переможцями стали 39 людей: журналісти, лікарі, аграрії, громадські діячі, науковці, викладачі та інші. Молоді спеціалісти подавали свої документи до обласної ради. Спеціально створена комісія відбирала серед них кандидатів – тих, чий пакет документів та інші дані відповідали умовам конкурсу. Далі за відібраних кандидатів голосували жителі області. Цього разу планується нагородження в 11 номінаціях: за внесок у розвиток місцевого самоврядування, героїчні вчинки, соціально-правовий захист сім’ї, виробничі досягнення, внесок у розвиток аграрно-промислового сектора, досягнення у науковій і педагогічній діяльності та інші.

Представлені молоді вчені, журналісти, лікарі та інші категорії гідних жителів Дніпропетровщини змагатимуться у другому етапі конкурсу – відкритому on-line голосуванні, що буде проводитися на офіційному сайті Дніпропетровської обласної ради. Передбачалося, що вдруге голосувати за кандидатів люди зможуть через систему ID-банкінгу. Це мало б завадити недобросовісним кандидатам «накручувати» голоси. Проте, запровадження сервісу потребує певного часу, не менше, ніж до кінця року. Через те голосування на другу Премію відбудеться тим же способом, що й минулого разу.

«Того разу були нарікання на запроваджену систему голосування. Ми взяли до уваги усі побажання, але на внесення змін технічно та документально потрібен час. Втім, це не привід відміняти проведення другого конкурсу, адже підтримка молоді нашої області – це пріоритетне питання. Ми лише закликаємо кандидатів до чесних та прозорих змагань, адже лише справжня перемога (без шахрайства та обману) має цінність. Поважайте один одного та залишайтеся гідними людьми!» – звернувся до кандидатів Гліб Пригунов.