Карантин у Дніпрі– час для знайомств в Інтернеті

Щороку 4 квітня відзначається Міжнародний день Інтернету. Погодьтеся, без всесвітньої павутини більшість людей не може уявити свого життя!? Особливо зараз – в умовах тривалого карантину. Для тих, хто ще не зустрів свою другу половинку, тепер є вдосталь часу на знайомства та спілкування у мережі. «Вісті» потурбувались про те, щоб цей процес пройшов продуктивно і безпечно.

Світлини зі змістом

Ось ви зайшли на сторінку одного з сайтів або додатку для знайомств та почали заповнювати анкету. З першого погляду нічого складного в цьому немає. Багато людей виставляють одну-дві фотографії, вказують лише своє ім’я, вік та місто проживання. Саме через недооцінку важливості змістовного заповнення профілю, ваша сторінка може привернути недостатньо уваги.

Подписаться на наш Telegram-канал можно здесь t.me/vestidpua

Почнемо з фотографій. Важливо щоб вони були нові, хоча якщо ваша зовнішність декілька років не змінювалась, то можна зробити ревізію в архівах. Приділіть достатньо часу відбору знімків.

Психолог Олена Ульянова розказала «Вістям», які знімки покажуть вас з найвигіднішої сторони.

Перші фото – портретне та у повний зріст. Добре, якщо ваше обличчя прикрашає посмішка. Такі знімки можуть бути зроблені у кафе, парку чи на Набережній… Буде чудово також обрати світлини, на яких ви займаєтесь хобі – катання на лижах чи ковзанах, гра в теніс, прогулянка на велосипеді тощо. Можна також показати професійну діяльність: наприклад знімок, на якому виступаєте на конференції. А ось фото свого відображення у дзеркалі, з купою мотлоху на фоні – точно ні! Є гумористи, які викладають «селфі» зі старим настінним килимом. Це кумедно, але не доцільно для знайомства. І ще важливий аспект: не треба «Фотошопу» – надмірна ідеальність може відштовхнути.

Окремо треба сказати про групові фотографії – краще їх залишити для соцмереж, які можна вказати у профілі. Деякі хлопці на сайті знайомств хизуються знімками в компанії симпатичних дівчат, з непохитною вірою, що таким чином продемонструють свою популярність серед осіб прекрасної статі і нові знайомі почнуть змагатись за «місце під сонцем». Скоріш за все вийде навпаки. Якщо у вас є діти, краще згадати про це у текстовій частині анкети чи у подальшому спілкуванні, ніж викладати фото з ними.

За що боролись…

Заповнюючи профіль, також треба враховувати вашу мету знайомства. При бажанні серйозних стосунків, дівчатам не треба викладати фото у купальних костюмах, а чоловікам у плавках. Недоречні також знімки у відвертому вбранні. Це може привабити шукачів «кохання на одну ніч». А щоб не потрапити на тих, хто замість щирих почуттів шукає «товстий гаманець», не демонструйте свої статки. Дехто спочатку завантажує фото у крутій машині та на дорогих курортах, а потім скаржиться на корисливих жінок чи чоловіків. Як-то кажуть: «За що боролись…».

Далі переходимо до тексту про себе та мети знайомства. Вкажіть свою освіту, сферу діяльності, захоплення, плани на майбутнє. Розкажіть про особисті якості та що цінуєте в людях. Тільки не треба фраз на кшталт «Лише серйозні стосунки» чи «Шукаю чоловіка/жінку для створення родини». Звісно, це щирі бажання до яких треба прагнути. Але як не дивно, така цілеспрямованість може відлякнути навіть тих, з ким життєві пріоритети співпадають. Напишіть краще, що хочете познайомитись з цікавими особистостями, а в майбутньому мрієте побудувати родину з коханою людиною. Або це можна сказати у процесі спілкування. Якщо ж вас цікавлять легковажні відносини, буде доцільно це вказати в анкеті чи в листуванні. Таким чином ви заощадите не тільки свій час, але і інших.

«За великим рахунком Інтернет-знайомства в умовах карантину не дуже відрізняються від іншого часу. Відмінність лише в тому, що у вас не буде можливості зустрітись з людиною у найближчий час. Необхідно запастися терпінням і розвивати спілкування. Важливо не приховувати свій намір зустрітися після карантину», – радить психолог.

Власті спостереження

Своїм досвідом спілкування в Інтернеті з «Вістями» поділилась тридцятирічна дніпрянка Аліна. Перед тим як зустріти на сайті знайомств свого майбутнього чоловіка вона мала багато побачень з тими, хто їй з різних причин не підійшов. Бувало що й вона чимось не подобалась. Та дівчина не здавалась и продовжувала шукати кохання.

«Пам’ятаю, коли тільки зареєструвалась у додатку для знайомств, обмінювалась повідомленнями майже зі всіма підряд і зовсім не вміла аналізувати анкетні дані. А з них можна багато чого дізнатись про людину. Хочу поділитись спостереженнями, щоб уберегти читачів від моїх помилок», – почала свою розповідь Аліна.

Перший висновок дівчина зробила про чоловіків, які викладають фото з оголеним торсом. «Згодом у спілкуванні ставало зрозуміло, що серйозні стосунки їх не цікавлять. Також багато з них були занадто зациклені на власній персоні, особливо ті, що хизувались на фото міцними м’язами. Можливо, буває по-іншому, але не в моєму випадку.

Далі мова піде про неповажливі фрази в анкеті: «рзп (розлученкам з причепом) не турбувати!», «Дівки з силіконовими губами – проходьте повз», «Дурні  дівчата мене не цікавлять». З одного боку, кожен має право обрати собі дівчину без дітей, розумну і з натуральною красою. Але я вважаю, що люди, які дозволяють собі такі грубі висловлювання, нічого путнього із себе не являють.

Мені запам’ятався хлопець, який написав у профілі: «Щоб мені сподобатись недостатньо завантажити декілька фото із відпустки і чекати, доки тебе «завоюють». Ти повинна показати себе, як цікава особистість». Треба було пройти повз анкети з такими ультиматумами, але я почала спілкування. У листуванні чоловік постійно намагався мене зачепити їдкими запитаннями і я швидко завершила бесіду.

Окрема історія – хлопці, які заявляють у анкеті, що шукають тільки заможну дівчину. Спочатку я подумала, що це жарт. Далі відбувся наступний діалог:

– Привіт, ти насправді шукаєш саме заможну дівчину чи вирішив продемонструвати почуття гумору?

– Так, мені потрібна дівчина з великими статками.

– Зрозуміла тебе. Тоді я тобі не підійду.

– Ну, з тобою можемо просто випити кави. Я навіть пригощу.

– Не варто, бо наші цінності не схожі.

– Та годі тобі, я пошуткував. Просто перевіряю дівчат на почуття гумору.

Далі я вже не продовжувала діалог, бо відчула нотки маніпуляції. Що цікаво, маю гарну роботу і високий рівень зарплатні, та потенційні альфонси мене не цікавлять».

Аліна також розповіла про те, чому потрібно мінімум декілька днів спілкуватись перед зустріччю, а краще – близько тижня. «Пам’ятаю як в один суботній день я раніше закінчила свої справи у центрі міста і раптово отримала повідомлення від нової людини про намір терміново зустрітись. Раніше я так швидко не погоджувалась на побачення, але фотографії і профіль в соцмережі викликали довіру. А дарма… Хлопець поводив себе дуже дивно і це мене лякало. Знайшовши привід, поїхала додому. Думаю, що якби ми хоча б декілька днів полистувалися у мережі і поспілкувались по телефону чи відео-зв’язку, я б помітила його вади».

Поради від Аліни:

«Будьте дуже уважними у спілкуванні. Якщо в період листування та розмов по телефону вам щось не подобається у поведінці нових знайомих, краще завершіть знайомство. Буває навіть, що в цілому все ніби добре, а інтуїція «кричить»: тікай! Якщо ж ви всім задоволені, не соромтеся запропонувати «потоваришувати» у одній із соцмереж і продивіться сторінку на предмет реальності персони та її адекватності. Особливо, якщо мова вже йде про побачення. Мене завжди насторожували майже порожні сторінки у соцмеражах або їх відсутність, бо я не могла точно знати хто ховається за профілем на сайті знайомств і хто прийде на зустріч. Можливо це завеликі міри обережності, але безпека важливіше за кількість нових знайомств. І це не завадило мені зустріти в Інтернеті кохання і стати дружиною хорошої людини».

Катерина Чередниченко