Картини всесвітньо відомої художниці представлять у Дніпрі

Вона народилася в маленькому селі, з дитинства боролася з невиліковною хворобою та стала одним з найвідоміших митців ХХ століття. Марія Примаченко – українська художниця, яка вразила весь світ. Вперше її картини можна буде побачити у Дніпрі. Виставку організують в Музеї українського живопису. Про це повідомили в управлінні культури, національностей та релігій Дніпропетровської ОДА.

На виставці експонуватимуть картини з київського Національного музею українського народного декоративного мистецтва. Він зберігає унікальну колекцію творчого доробку Марії Примаченко. Для виставки у Дніпрі відібрали 100 робіт.

Експозицію можна буде переглянути з 11 листопада. Адреса Музею українського живопису: м. Дніпро, Троїцька площа, 5-А. Телефон для довідок: (0562) 32-04-31, (096) 610 37 96, (099) 068 31 68.

Марія Примаченко народилася в 1909 році в селі Болотня під Києвом. Там і прожила все життя – скромно, з байдужістю до матеріальних цінностей. З дитинства боролася з важкою хворобою – поліомієлітом. Не маючи ніякої спеціальної освіти, Марія Примаченко стала одним із найгеніальніших митців XX століття. Її називали зіркою «наївного мистецтва» або «народного примітиву». Картини Примаченко – це світ фантазії, який надихає навіть в зрілому віці зберігати в душі дитину. Виставки художниці з успіхом проходили у Варшаві, Празі, Парижі, Софії, Монреалі.

Залишити відповідь