Картину художника із Дніпра купили на аукціоні (фото)

Картину з летючими котами “Дніпровський котопад” художника із Дніпра Тараса Білоуса, на якій він у декількох образах намалював кота, що розбив лобове скло його авто, придбали за майже 300 доларів. Як розповів Суспільному художник, аукціон з продажу полотна тривав тиждень. Його хотіли придбати 22 охочих, але перемогла ставка Михайла Соловія.

“З Михайлом ми не знайомі, він дізнався історію і підписався на мене у соцмережах. Його ставка виявилася переможною. Михайло живе на два міста: у Києві та Дніпрі. Сказав, що буде у Дніпрі, тож картину я йому передав просто в руки”, – розповів Тарас.

художник Тарас Білоус

Михайло розповідає: про історію кота, який впав на автомобіль, дізнався з інтернету.

“Було шкода і авто, і кота. Потім дізнався, що власник кота намалював картину і хоче продати її, аби замінити розбите скло і тварині допомогти. Стало цікаво. Я сам люблю котів, у мене кіт Всєля, якого ми взяли з притулку. Схожий на того, якого намалював Тарас. Тож коли він оголосив аукціон, я пішов робити ставку”, – розповів покупець картини.

Михайло зазначає, була певна тактика, аби картина дісталася саме йому. Спочатку зробив ставку у 180 доларів, а потім чекав завершення аукціону, аби в останні хвилини зробити переможну ставку.

Картину хлопець привіз до Києва і вже показав своєму коту. Той оцінив малюнок.

Тарас Білоус каже: вирученою за полотно сумою задоволений, адже вдалося покрити витрати на ремонт автомобіля. А ще — допоміг тваринам, якими опікується місцева волонтерка.

“Моя сестра познайомила мене з Оленою, яка доглядає бездомних котів та собак, тож частину коштів я вирішив передати їй”, – говорить художник.

Олена Яргородська вчинком хлопця розчулена ледь не до сліз, адже утримувати тварин дорого. Жінка мешкає у центрі міста, часто забирає до себе кішок та собак, викинутих просто на смітник. Наразі у неї сім котів та декілька собак.

“Орендую ділянку землі, адже у квартирі тримати тварин складно. На гроші, які передав Тарас, хочу облаштувати вольєр”, – розповіла волонтерка.

Тарас же вже оголосив, що подарує дві свої картини на аукціон в підтримку рідкісних видів тварин.

Що відомо: 16 березня у Дніпрі з 6 поверху одного з будинків на житломасиві Перемога на машину Тараса Білоуса впав кіт. Перехожі розповіли чоловіку, що тварину одразу забрала власниця – вона коментувати інцидент відмовилась. Водночас художник не вимагав компенсації. Аби компенсувати витрати на ремонт авто, художник намалював картину. На полотні зобразив тварину в кількох образах, зокрема як супергероя. Картину виставив на аукціон.