Керівників військових вишів зобов’язали брати участь в АТО

Міноборони зобов’язало керівників і викладачів військових вишів брати участь в АТО. Про це на колегії повідомив глава відомства Степан Полторак, передає Корреспондент.net. При цьому керуючі і співробітники закладів повинні брати участь у плануванні та веденні бойових дій.

«Начальниками кафедр, їхніми заступниками та викладачами повинні бути лише учасники АТО, – заявив Степан Полторак. – Не може викладач, який знає, як воювати, тільки в теорії, навчати тих, у кого є практичний досвід».

За словами міністра, бойові дії на Донбасі показали, що значна кількість офіцерів після навчання у військових вишах не завжди приймали правильні рішення. Через це в міністерстві вирішили переглянути програми навчання і розібратися з науково-педагогічним штатом. Крім того, керівникам військових вишів заборонили залишати у ВНЗ випускників відразу після навчання. Для продовження служби в закладах вони зобов’язані отримати бойовий досвід у військах.

До першого листопада нова комісія підготує пропозиції щодо реформування військових вишів та їхніх підрозділів. Також позапланово перевірять окремі заклади, зазначив Степан Полторак.

Фото: УНІАН

Залишити відповідь