Кіберполіція та ПриватБанк «накрили» шахраїв

5 червня в рамках проведення слідчих дій за кримінальним провадженням, внесеним до Єдиного реєстру досудових розслідувань за зверненням ПАТ КБ «ПриватБанк», співробітники відділу протидії злочинам у сфері платіжних систем Департаменту кіберполіції Національної поліції України за сприяння працівників ПриватБанку та спільно зі слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України провели низку санкціонованих обшуків за адресами проживання підозрюваних у шахрайстві на території Києва.

За підсумками обшуків вилучено велику кількість пристроїв для несанкціонованого зчитування інформації з банківських карток клієнтів, накладки для фіксування ПІН-кодів клієнтів, частини банкоматів, на яких зловмисники тестували своє шахрайське обладнання, пристрої для виготовлення підробних банківських карток. Поліцією вилучено понад 500 пластикових карток із магнітною смугою, включаючи «білий пластик», куди злочинці записували скомпрометовану банківську інформацію, а також комп’ютерну техніку, гроші.

Наразі правоохоронцями вживаються заходи щодо підготовки клопотань про обрання міри запобіжного заходу фігурантам та оголошення підозр у вчиненні ними тяжких злочинів.