Кімната емоційного розвантаження та навіть зимовий сад: у селищі Ювілейне будують сучасний дитячий садок, – Валентин Резніченко

У Ювілейному на місці колишнього пустиря зводять дитячий садочок. Масштаби вражають – п’ять просторих будівель, об’єднані переходами, різнокольорові стіни та декілька дитячих майданчиків. Такий план. Зараз будівельники активно працюють, щоб втілити його у життя.

дитсад2

Будівництво садочку розпочалось ще у листопаді 2014-го. Та за три місяці процес заморозили через брак фінансування. За завданням очільника області Валентина Резніченка роботи поновили у квітні 2015 року.

«Ми створюємо на Дніпропетровщині нові лікарні, школи, дитячі садочки. Їх не тільки реконструюємо, а й зводимо з нуля, – наголосив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. – Цьогоріч на будівництво садочку у Ювілейному з обласного бюджету виділили 16 млн. гривень, у планах на 2016 – ще близько 30 млн. гривень».

дитсад3

Це вже другий садочок, який на Дніпропетровщині будують «з нуля».

Генпроектувальник Денис Кононов розповідає: «Поставили задачу звести сучасний дошкільний заклад – просторий і цікавий у плані архітектури. П’ять окремих будівель об’єднаємо переходами. Вони різнитимуться кількістю поверхів та кольором».

дитсад4
Три корпуси виділять під дитячі групи з ігровими, роздягальнями, спальнями, буфетами. Ще один – під харчовий блок, складські приміщення та адміністрацію. Ці чотири будівлі будуть двоповерхові. У центрі зведуть п’яту будівлю. Там на трьох поверхах розмістять музичний зал, спортзал, ігротеку та навіть зимовий сад. Також для малих створять кімнату емоційного розвантаження, комп’ютерні класи та багато іншого.

дитсад5

Садочок зможуть відвідувати 220 дітей Ювілейного. У дошкільному закладі 4 ясельні та 8 дошкільних груп. Відкрити його планують вже у вересні 2016-го.

Залишити відповідь