Кирило Тимошенко розповів, за рахунок чого збільшаться компенсації бізнесу та працівникам під час карантину

В Офісі Президента України розуміють, що в умовах карантину життєво важливою є підтримка малого бізнесу та найманих працівників підприємств, діяльність яких вимушено призупиняється. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник голови ОП Кирило Тимошенко.

«Людям потрібна допомога. Як наголосив раніше Президент Володимир Зеленський, у нинішній ситуації дуже важливою є спільна підтримка українців з боку і державної, і місцевої влад. Ця тема стала пріоритетною у вівторок на підготовчому засіданні президії Конгресу місцевих та регіональних влад – органу, який уже став якісно новим майданчиком для ефективної координації дій з тим, щоб враховувати інтереси мешканців і великих міст, і маленьких селищ», – написав Тимошенко.

За його словами, не виключено, що в Україні кількість областей, які опиняться у «червоній зоні», буде збільшуватися. Саме тому станом на зараз йдеться використання нового механізму компенсацій.

«З коштів з державного бюджету виплачується 8 тисяч гривень, також за рахунок місцевого бюджету додається ще сума, розмір якої має визначити орган місцевого самоврядування. Заявки, як і в грудні-січні, прийматимуться через застосунок «Дія». Впевнений, що центральна влада свої зобов’язання виконає. Чекаємо на підтримку лідерів місцевих громад», – зазначив він.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор президентської програми “Велике будівництво” Кирило Тимошенко розповів, що одним із пріоритетів президентської програми є розбудова медичної інфраструктури. Планується, що у 2021 році буде збудовано або реконструйовано 177 приймальних відділень у лікарнях, які одночасно обладнуються сучасною медичною технікою для швидшого порятунку хворих.