Китай підтвердив, що новий вірус може передаватися від людини до людини

У Китаї зафіксували вже четверту смерть, яку пов’язують із новим вірусом. Ним вже заразилися щонайменше дві сотні людей. За деякими оцінками – понад 1700, повідомляє ВВС.

Китайська влада підтвердила, що вірус, про який йде мова, може передаватися від людини до людини, хоча раніше це заперечувала.

Національна комісія з питань охорони здоров’я КНР повідомила, що принаймні два випадки заражень сталися саме таким чином.

Станом на вівторок, кількість заражених новим вірусом у Китаї лише за офіційними даними складає 218 людей. Водночас деякі західні експерти не виключають, що реальна кількість інфікованих може бути значно вищою за офіційні цифри й сягає 1700 людей.

Новий вірус викликає розвиток пневмонії. Ознаками інфекції є респіраторні симптоми, лихоманка, кашель, задишка і утруднене дихання.

Спалах пов’язують із ринком морепродуктів в Ухані, де також продавали живих тварин – саме від них могли заразитися люди, припускають фахівці.

За попередніми даними, усі інфіковані або жили в Ухані, або відвідували його під час подорожей. Окрім Китаю, підтверджені також кілька випадків зараження у Таїланді, Японії та Південній Кореї.

Вірус вперше виявили у грудні минулого року.

Головне фото: Reuters