Киянин виловив в озері гранатомет

У Києві чоловік знайшов в озері гранатомет і заявив про це поліції, повідомляє Корреспондент.net  із посиланням на прес-службу МВС.

«Чоловік помітив в очеретах довгастий предмет, загорнутий в поліетиленову плівку чорного кольору. Виловивши пакет, він поклав його в багажник свого автомобіля і вже вдома розгорнув пакет. У згортку він побачив предмет, схожий на гранатомет, тому відразу викликав міліцію», – йдеться в повідомленні.

За попередніми висновками фахівців, зазначений предмет – ручний протитанковий гранатомет 26-ї моделі в робочому стані. Зброю скерували на дослідження.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група Деснянського райуправління міліції та експерти-вибухотехніки. Фахівці обстежили предмет і територію навколо озера.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – до семи років позбавлення волі.

Столичні правоохоронці встановлюють обставини події та осіб, які залишили зброю.

Фото: wartime.org.ua

Залишити відповідь