Київстар допоможе Національній поліції в пошуку зниклих дітей

Щорічно 30 серпня в усьому світі відзначають Міжнародний день пам’яті людей, що зникли без вісті. До цієї дати приурочено підписання Меморандуму про співпрацю між телеком-оператором Київстар і Національною поліцією України. У рамках Меморандуму сторони запускають спільний соціальний проект «Пошук дітей».

Послуга, яка функціонує на базі СМС-повідомлень, допоможе правоохоронним органам України використовувати можливості мобільної мережі Київстар для оперативного сповіщення про зниклих дітей. Повідомлення будуть надходити на мобільні телефони абонентів, які могли знаходитись поруч із місцем зникнення дитини.

Повідомлення містять інформацію про дитину, обставини її зникнення, посилання на сайт зі світлиною, а також контакти поліції, куди можуть звертатися потенційні свідки, які хочуть допомогти в пошуках.

Петро Чернишов, президент Київстар: «Київстар — соціально відповідальна компанія, яка вкладає мільйони гривень в освітні проекти, благодійність, благоустрій міст і, звичайно, допомогу дітям. Сучасні технології дозволяють значно підвищити шанси на вдале завершення пошуків, і я радий, що наша компанія виявилася першою, хто запустив таку важливу ініціативу, як «Пошук дітей».

Анастасія Дєєва, заступник міністра внутрішніх справ з питань євроінтеграції: «Треба розуміти, коли зникає дитина, час завжди грає проти нас, тому ключовим чинником у пошуках є взаємодія правоохоронних органів і суспільства. У США завдяки цій взаємодії знайти дитину вдається вже через кілька годин після одержання повідомлення про її зникнення. Там функціонує система сповіщення Amber Alert, коли суспільство, поліція та ЗМІ обмінюються оперативною інформацією. Кожен, хто під’єднаний до неї, одержує повідомлення з описом дитини й підозрюваного, тому може одразу відреагувати, зв’язавшись із поліцією. Чужих дітей не буває. Якщо в когось сталася біда, ми повинні об’єднуватися й допомагати».

Костянтин Бушуєв, заступник Голови Національної поліції: «Розуміючи важливість проблеми пошуку зниклих дітей і тяжкість батьківської втрати, ми готові постійно застосовувати нові технічні рішення, які допоможуть стати на захист життя, здоров’я та інтересів кожної дитини. Цей проект дасть змогу залучити небайдужих людей до процесу пошуків, а отже, прискорить повернення дитини у сім’ю». «Пошук дітей» активується в абонентів автоматично та безкоштовно. Проект запускається в пілотному режимі з 15 вересня у Києві, а надалі його буде поширено на всі міста України. З докладною інформацією про послугу можна ознайомитися на сайті kyivstar.ua/kidsearch.