Клавдія Крещук: «Якщо бути наполегливим, то можна стати ще кращим фахівцем

В ексклюзивному інтерв’ю «Вістям» голова комітету з питань аграрної політики, землекористування, соціального розвитку села, розвитку місцевого самоврядування, децентралізації та розвитку територіальних громад громадської ради при Дніпропетровській облдержадміністрації Клавдія Крещук розповіла, чим для неї є громадська діяльність.

– Клавдіє Василівно, мабуть, громадська діяльність потребує чимало часу?

– Важко це робити, якщо людина має основну роботу, а громадська діяльність для неї – хобі. Перевірки, засідання, вивчення документів забирають дуже багато часу, і якщо немає розуміння, що треба робити, то такій людині буде надто важко приймати рішення. Я пенсіонерка, в мене чимало часу, мені цікаво все це дізнатись. Я вивчаю, аналізую, вмію  читати документи. Хочу, щоб більшість тих, хто нині є в громадській раді, потрапили і в наступну, бо їм ще потрібно навчитись, вони отримали чималий досвід, але якщо будуть наполегливішими, то зможуть стати ще кращими фахівцями.

– Який настрій панує серед членів громадської ради у зв’язку зі зміною влади?

– Ми до цього ставимось із розумінням. Це вибір громадян України. Працюватимемо й надалі в рамках наданих нам законних прав і повноважень.

– Які питання громадська рада уже порушувала перед владою та які планує обговорити?

– Ми займались екологічними, транспортними питаннями, а також – будівництва в ОТГ і соціального захис­ту громадян в області. У вересні відбудеться чергове засідання громадської ради, тож плануємо винести на розгляд нагальні питання щодо формування нової громадської ради та проведення форуму громадських організацій. Ми тісно спілкуємося з колегами громадських рад при інших обласних державних адміністраціях. Обмінюємося досвідом, хочемо і плануємо обговорити питання проведення форуму громадських рад при адміністарціях різних куточків України.

АНАСТАСІЯ НЕФРЕТОВА