«Код Параджанова» – у Дніпропетровську відкривається виставка імені режисера, художника, «людини-свята»

Сьогодні у Вірменському культурному центрі «Вардуі» на вулиці Леваневського, 13 відкривається виставка імені визнаного генія кінематографа Сергія Параджанова. На ній зібрані роботи художників і фотографів з різних куточків планети, особисто знайомих з маестро. Заглянути в самобутній і різнобарвний світ генія запрошують всіх бажаючих.

Сергій Параджанов – визнаний геній. Його фільми – «Тіні забутих предків», «Колір граната», «Перший хлопець» і багато інших – безсумнівна класика. Відсилання на них є в кліпах відомих музикантів, наприклад, Мадонни. Його портрети – на марках України та Вірменії. Його пам’ятники і меморіали – по всьому світові. А в Голлівуді є Інститут ім. Сергія Параджанова і Михайла Вартанова, де вивчають їхню творчість.

Сьогодні у Дніпропетровську відкривається виставка, присвячена життю і творчості митця. Її спільно організували Вірменський культурний центр «Вардуі», Вірменське товариство культурних зв’язків «АОКС» і Дніпропетровська облдержадміністрація.

На виставці представлять роботи художників і фотографів з Вірменії, Грузії, Японії та Коста-Ріки, які особисто знали режисера. Відвідати експозицію і доторкнутися до «світу Параджанова» можна до 22 листопада цього року.

Залишити відповідь