Коли на Дніпропетровщині запрацюють дитячі садочки 

В області дозволили відновити роботу дитячих садочків. Але – з певними обмеженнями та не раніше 27 травня. Таке рішення ухвалила Обласна комісія ТЕБ і НС. Остаточне рішення про відкриття дошкільних закладів мають прийняти органи місцевого самоврядування. Повідомляють у Дніпропетровській облдержадміністрації.

Роботу дитсадків дозволили відновити за певних умов. Зокрема, необхідно обмежити одночасне перебування за одним столом та не допускати змішування груп. Заборонити використання м’яких іграшок та багаторазових рушників, відмовитися від килимів з довгим ворсом. Обмежити заняття та ігри з фізичним контактом – натомість збільшити кількість прогулянок просто неба. Зранку та кожні 4 години проводити температурний скринінг.

Нині в області готові відновити роботу дитсадки Кривого Рогу, Кам’янського та Павлограду. Там забезпечили усі необхідні протиепідемічні заходи, закупили достатню кількість дезінфекторів та засобів індивідуального захисту. На Дніпропетровщині – 986 закладів дошкільної освіти.

 

Фото: pixabay.