Коли пролунає останній дзвоник у школах  Дніпропетровщини 

Незабаром у школах Дніпропетровщини пролунає останній дзвоник. У доросле життя підуть більш ніж 17 тисяч випускників. Останній дзвоник у школах регіону пролунає з 24 по 31 травня. Який день найбільш зручний, кожен навчальний заклад обирає самостійно. Про це повідомили в департаменті освіти і науки Дніпропетровської ОДА.

Цьогоріч випускники отримають не атестат, а свідоцтво про повну загальну середню освіту. «Документ зрілості» вручатимуть 25-27 червня.

Як державну підсумкову атестацію одинадцятикласникам зарахують результати трьох тестів ЗНО. Обов’язкові тести – з української мови та літератури, а також на вибір з історії або математики. Також випускники можуть скласти іспит з іноземної мови, хімії, фізики, біології чи географії.

Крім того, ДПА складають учні, які закінчили четвертий та дев’ятий класи. Зокрема, вже позаду українська мова та математика у випускників початкової школи.

Дев’ятикласники складають обов’язково диктант з української, математику. Ще один предмет обирається за рішенням педагогічної ради, але з урахуванням побажань дітей і батьків. Якщо це буде англійська мова, то іспит буде схожий на процедуру ЗНО. Зокрема, додано аудіювання: учні мають прослухати фрагмент тексту та виконати завдання.

Основна сесія ЗНО-2019 стартувала. 21 травня пройшов іспит з математики. 23 травня відбудеться тестування з української мови та літератури. Його складатимуть понад 28 тисяч одинадцятикласників та випускників ПТУ Дніпропетровщини. Це найбільше в Україні.

 

Фото: pixabay