Коли варто відмовитись від кави

Кава володіє прекрасним ароматом і дає заряд енергії, правда, тонізуючий ефект швидко проходить. Однак цей напій, особливо в великих кількостях, дуже погано діє на тих, у кого спостерігається хронічна втома, хто працював без відпусток довгий час, повідомляє “Країна здоров’я”.

Справа в тому, що через якийсь час вона просто перестає діяти, і починається зворотний процес, коли вся втома навалюється разом. Виходить такий ефект маятника. Це провокує порушення сну, мігрені.

Кава стимулює перистальтику, і якщо є схильність до послаблення стільця, краще випити чай. Також він має сечогінну дію і вимиває кальцій з організму. Жінкам в період менопаузи краще пити каву тільки з молоком.

Найнебезпечніше поєднання – кава з алкоголем. Кофеїн полегшує проникнення алкоголю до мозку, але деякий час дозволяє зберігати ясність думки. Кава з коньяком може дати цікавий ефект, так зване “тверезе сп’яніння”: здається, що можна випити ще, а ноги вже не тримають. Але найнебезпечніше в цьому поєднанні то, що воно провокує аритмію серця.

Кава відмінно підходить для людей, які страждають зниженим тиском. Головне – вона повинна бути зерновою.

Альтернатива кави – зелений чай, в якому теж багато кофеїну, але діє він м’якше.

Що стосується шоколаду, то це найдоступніший продукт, здатний моментально поліпшити настрій. Природно, навіть при відмінному здоров’ї зловживати шоколадом не можна.

фото: pixabay