Коли закінчиться пляжний сезон і прийде перше похолодання до Дніпра?

Попри спекотне літо, нас ще чекає сонячна і тепла погода у вересні.  Адже давно вже в України традиційним є той факт, що вересень – четвертий літній місяць. Чи буде так і цього року і коли прийдуть перші холоди, розповіли дніпропетровські синоптики.

За словами Начальник дніпропетровського регіонального центру по гідрометеорології Василя Гринчака, у вересні характерне послаблення грозової діяльності, а в період з 19 по 24 вересня спостерігатиметься перехід на осінню температуру. Вдень не вище 15 градусів. Але бабине літо обов’язково прийде після незначного похолодання. І в кінці вересня на початку жовтня ми зможемо насолоджуватись  тижневим бабиним літом.

Вересень прогнозують теплим, можливі опади в середині місяця. З 15 по 25 вересня експерти рекомендують сіяти озиму.  На дощову погоду  синоптики сподіваються у другій половині місяця, адже вже оголошено 5 рівень пожежонебезпеки, і злива була б не зайвою. Загалом, весь перший осінній місяць буде теплим, денна температура знижуватиметься плавно. На 4-5 вересня прогнозують теплу погоду, 24 – 30 градусів вдень, 12-17 вночі. Опадів не передбачається. Температура в Дніпрі наразі – 23 градуси. І знижуватиметься поступово, а це означає, що пляжний сезон у нашій області триватиме до кінця вересня.

Залишити відповідь