Кому на Дніпропетровщині робитимуть в першу чергу щеплення від COVID-19

На Дніпропетровщині – 29 госпітальних баз. Там допомагають пацієнтам із підтвердженим COVID-19 та підозрою на коронавірус. Загалом – 4813 ліжок, із яких 230 – інтенсивної терапії. Нині вони завантажені майже на третину. Про це розповіла в.о. директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Вікторія Кулик.

«В усіх госпітальних базах області пацієнтам вистачає кисневих концентраторів. Загальна завантаженість закладів – 29%. Маємо й резерв. У разі необхідності готові розгорнути ще 1108 ліжко-місць. Проте нині такої потреби немає. В цілому спостерігаємо в регіоні тенденцію до зниження захворюваності на COVID-19, – зазначила в.о. директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Вікторія Кулик. – Незабаром стартує і масова вакцинація. А це – ключ до остаточного подолання епідемії. У першу чергу щеплення робитимемо медикам, військовим, людям похилого віку та із хронічними захворюваннями. Кампанія проходитиме у 5 етапів. Загалом плануємо охопити майже половину мешканців області».

Нині в Україні – 1 177 621 підтверджений випадок COVID-19. Із них 65 210 – на Дніпропетровщині. Вже 53 018 мешканців регіону одужали. 1 701 людина померла.