Конкурс для медіа від ПРООН та ДніпроОДА: для подачі заявок залишився один день

6 вересня дедлайн подачі заявок на обласний журналістський конкурс «Життя з нової сторінки». Ще є час позмагатися за грошову премію від ПРООН в Україні. Для цього потрібно подати заявку на участь разом із журналістським матеріалом. Сюжет чи стаття повинні бути джерелом корисної інформації для переселенців: як і де отримати пільги, знайти житло, працевлаштуватися, розпочати власний бізнес. Організатори – ПРООН в Україні та Дніпропетровська ОДА. Підведення підсумків – наприкінці вересня. Найкращі роботи відзначать преміями та призами.

Як журналістам стати джерелом корисної інформації для переселенців та виграти гроші? Для цього достатньо взяти участь в обласному конкурсі «Життя з нової сторінки».

Андрій Власенко – криворізький журналіст незалежної медіа-платформи «Експерт-КР». Він представив на конкурс 17-хвилинний сюжет про вимушену переселенку з Донецька «Переселення. Олеся». Героїня від народження не чує: їй складно читати, важко розуміти звичну мову. Це створює труднощі за звичних умов, а тут ще доводиться адаптуватися до життя на новому місці.

«Розповідаючи про переселенців, я борюся із ксенофобією у суспільстві. Вважаю, що говорити про проблеми переселенців важливо. Публічні роздуми на цю тему формують в українців більш толерантне ставлення один до одного. Тому переконаний, що роблю це не даремно», – розповідає Андрій Власенко про мотивацію до участь у творчому конкурсі.

Ірина Кадченко працює в обласній газеті «Зоря». Про проблеми переселенців розповідає в щотижневій рубриці. На конкурс журналістка подала відразу три роботи. «Якщо у вас депресія – йдіть в люди! Це «гаряча лінія» з психологом, присвячена вирішенню психологічних проблем переселенців. Друга конкурсна робота розповідає про 15-річну дніпрянку Софію, яка за власною ініціативою та майже самотужки організовує розважальні заходи для дітей переселенців з модульного містечка Дніпра. Також до уваги журі – репортаж про відкриття соціального гуртожитку для переселенців у Софіївці», – каже Ірина Кадченко.

6 вересня – останній строк подачі заявок. Ви також можете стати учасником.

Від одного автора – не більше трьох матеріалів. Головне, щоб вони були опубліковані чи виходили в ефір із 6 червня до 6 вересня 2016 року і відповідали вимогам конкурсу. Наприклад, розповідали, як і де переселенцям отримати пільги, знайти житло, працевлаштуватися, розпочати власну справа.

Вік учасників, жанр і обсяг робіт, тип ЗМІ – не мають значення.

Для участі треба заповнити реєстраційну онлайн-форму і надіслати наcontestdnepr2016@gmail.com посилання на онлайн публікації, сюжети чи скани друкованих робіт.

Роботи оцінюватимуть медіа-експерти, журналісти, представники ПРООН в Україні. Матеріали повинні відповідати цілям конкурсу, бути креативними, не порушувати професійних стандартів і етичних норм.

Результати конкурсу оголосять наприкінці вересня 2016 року. Грошова премія за перше місце – 3 тис. грн., за друге – 2 тис. грн., за третє – 1 тис. грн.

Журналістський батл влаштували ПРООН в Україні та Дніпропетровська ОДА. Спеціальний партнер конкурсу – БФ «Допомога Дніпра».

На Дніпропетровщині, за офіційними даними, – близько 80 тис. переселенців, за неофіційними – понад 100 тисяч.

Залишити відповідь