Корисна їжа, здоровий сон та зарядка допоможуть уникнути інсульту

Інсульт – це небезпечна хвороба. Трапляється раптово. Розвивається за лічені хвилини. Підступний недуг позбавляє мовлення, паралізує тіло, забирає пам’ять. Та попередити його легко, кажуть лікарі. Достатньо більше рухатись, відмовитись від шкідливих звичок та правильно харчуватись.
               
Організм «готується» до інсульту роками. Він терпляче чекає, поки людина вживає жирну їжу, мало рухається, п’є, палить чи приймає наркотики, нервує та ігнорує візити до лікарів.

Здоровий спосіб життя допоможе уникнути інсульту, каже головний позаштатний невропатолог департаменту охорони здоров’я ОДА Людмила Дзяк.

«Треба контролювати свій тиск та рівень цукру, вчасно приймати ліки, відмовитись від шкідливих звичок, правильно харчуватися, споживати менше солі, робити зарядку. Важливо також не нервувати, відпочивати та вчасно звертатись до лікарів. Такі прості правила», – наголосила лікар.

Та є фактори, на які людина вплинути не може – це вік та спадковість. Тому треба уважно слідкувати за станом свого здоров’я. Помітили, що часто втомлюєтесь, страждаєте від постійного головного болю – не зволікайте, відвідайте лікаря. Отримати консультації можна у будь-якій амбулаторій області. Медики призначать необхідні аналізи та дослідження.

Як розпізнати інсульт читайте тут.

Залишити відповідь