Корисні властивості винограду про які ви не чули

Виноград – це надзвичайно смачний та корисний фрукт. Він має високий вміст вітамінів С та К, кальцію, калію, заліза, магнію та антиоксидантів, таких як ресвератол і бета-каротин.

Всі вони можуть допомогти запобігти цілому ряду захворювань, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Ось 7 корисних властивостей винограду, про які ви не чули раніше:

Він має протиракові властивості. За даними Американського інституту досліджень раку, ресвератрол, який у великій кількості міститься у винограді, пригнічує ріст ракових клітин в шкірі та молочних залозах. Це також може допомогти хворим на лейкемію. Ресвератрол – антиоксидант, який в основному сконцентрований у шкірці червоного і фіолетового винограду.

Він зменшує ризик хвороб серця. Те, що ви їсте, впливає на здоров’я вашого серця. Поширеною є думка, що синій виноград і червоне вино корисні для здоров’я серця. Але чи замислювались ви коли-небудь, чому? Ну, виноград містить поліфеноли, калій та протизапальні сполуки, які зменшують ризик серцевих захворювань. Це дані Американської асоціації серця (AHA).

Він зміцнює здоров’я очей. Збереження зору може здаватись непростим завданням, але вам просто потрібно включити в свій раціон правильні продукти, наприклад, виноград! Згідно з дослідженням вчених з Інституту ока Баскома Палмера в Університеті Маямі (Флорида), виноград може допомогти у боротьбі із захворюваннями очей, оскільки він містить лютеїн та зеаксантин, два потужні антиоксиданти, які можуть завадити вільним радикалам пошкоджувати сітківку ока.

Він захищає вашу шкіру. Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Dermatology and Therapy, ресвератрол із винограду може лікувати вугрі. Більше того, дослідження науковців з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі (UCLA) свідчить про те, що, коли мазь для лікування вугрів бензоїлпероксид використовується в поєднанні з ресвератролом, її ефективність зростає.

Він бореться із запаленням. Поряд з ресвератролом, виноград також містить антоціани, які мають потужні протизапальні властивості.

Він може полегшити запор. Виноград багатий на клітковину та воду, а це означає, що це чудовий фрукт може вам допомогти, якщо ви страждаєте від проблем із запорами.

Він корисний для нирок. Червоний виноград виводить з організму сечову кислоту, зменшуючи тиск самим навантаження на нирки.

фото: з вікритих джерел