Кориця надзвичайно корисна: додайте в раціон

Кориця – ароматна приправа до випічки і солодких напоїв. Її аромат говорить про свято, затишку і обов’язковому смакову насолоду. Крім смаку і аромату, кориця володіє великою кількістю корисних для організму властивостей. Пише zdorovia.com.ua.

У магазині корицю продають у вигляді трубочок з кори або меленого порошку. Обидва ці варіанти корисні, але призначення і застосування у них відрізняється. Для приготування десертів краще підійде перемелена кориця, а для гасіння і приготування напоїв – палички. Чим же корисна кориця для нашого організму?

Полегшує печію

Найчастіше печія з’являється через неправильне харчування, переїдання, зловживання жирною калорійною їжею. Десерт з корицею володіє тими ж властивостями, що і аптечне засіб від печії. Але набагато приємніше лікуватися солодощами, ніж таблетками.

Прискорює метаболізм

Уповільнений метаболізм через погані фізичний навантажень – бич сучасного суспільства. Тому продукти, що прискорюють метаболізм, обов’язково повинні бути присутніми в раціоні кожного. Кориця відноситься до таких продуктів. Щіпку кориці можна додати в йогурт або сік, і обмінні процеси в організмі з часом налагодяться.

Нормалізує роботу органів шлунково-кишкового тракту

Темп сучасного життя постійно збиває нас з правильного режиму харчування. Звідси чимало проблем в роботі внутрішніх органів, в той числі шлунково-кишкового тракту. Кориця допомагає позбутися від таких неприємних симптомів, як блювота, нудота, здуття живота і розлад кишечнику.

Полегшує ПМС

Такі симптоми ПМС у жінок, як болі в животі, сонливість і дратівливість з легкістю знімає кориця. Звичайно, якщо передменструальний синдром викликаний сильними гормональними струс, допомогти зможе тільки лікар. А з легкими прояви можна впоратися і з допомогою харчових добавок.