Коронавірус у Дніпрі: оприлюднено офіційні цифри

За минулу добу у Дніпрі по медичну допомогу з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій звернулося 85 осіб. Станом на 8 липня у місті офіційно зафіксовано 537 випадків захворювання на коронавірус. 457 людей вже одужали. Двоє пацієнтів 21-ї лікарні з підозрою на COVID-19 очікують на результати обстеження. Жоден з пацієнтів не підключений до апарата штучної вентиляції легень. Наразі маємо 222 негативні відповіді від систем ПЛР саме у 21-й інфекційній лікарні. Про це під час брифінгу 8 липня повідомила медична директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 5 Альона Олексенко.

Вона зазначила, що мобільні бригади, які обстежують людей вдома, на сьогодні здійснили 1889 виїздів та оглянули 5944 особи, у 370 з них виявили COVID-19.

«Літо – це пора сезонних овочів і фруктів, які є джерелами мікроелементів та вітамінів. Для гарного настрою та щоб уникнути авітамінозу взимку, не забуваємо споживати п’ять порцій свіжих і різноманітних овочів і фруктів щодня. Намагайтесь уникати смажених продуктів і дуже солоних страв. Це збільшує можливість набряків і підвищує навантаження на серцево-судинну систему. Втамувати спрагу краще за все допоможе чиста вода або свіжі морси чи самостійно приготовлені лимонади з контрольованим вмістом цукру. У спеку краще уникати газованих солодких напоїв та соків, адже вони – суцільний цукор, який також збільшує навантаження на шлункову систему. Бережіть себе та будьте здорові», – сказала Альона Олексенко.