Кращі викладачі працюють на Дніпропетровщині

Обласний інститут післядипломної освіти здобув Гран-Прі на міжнародному виставковому конкурсі. Він проходив з 16 по 18 березня у Києві. Наші освітяни стали кращими у номінації «Лідер післядипломної освіти України». Про це повідомили в департаменті освіти та науки ДніпроОДА.

З 16 по 18 березня у Києві пройшли дві міжнародні виставки: «Сучасні заклади освіти» та освіта за кордоном «World Edu». В них взяли участь 123 освітні заклади з Дніпропетровщини. Серед них був і обласний інститут післядипломної освіти. Його представили профільні фахівці та викладачі з Апостолівської школи. Вони провели майстер-клас про технології педагогіки партнерства у сучасній українській школі.

«В нашій школі запроваджено декілька методик співпраці викладачів та учнів. Є навіть авторська. Наприклад, на уроці зарубіжної літератури діти розв’язують спеціальні літературні задачі. Щоразу їх готує профільний вчитель. Це дозволяє зацікавити дітей літературними творами та допомогти краще їх запам’ятати. Про цю та інші методики ми розповіли під час виставок», – сказала директор Апостолісвької середньої школи Ольга Вовк.

Конкурсне журі оцінило старання наших учасників та проаналізувало роботу інституту в цілому. В результаті він отримав найвищі бали і здобув Гран-Прі у номінації «Лідер післядипломної освіти в Україні».

Також призові місця у різних номінаціях вибороли навчальні заклади Кам’янського, Кривого Рогу, Марганцю, Жовтих Вод та Апостолового.

«Щороку проведення цих міжнародних виставок – важлива подія в житті освітян. Вони об’єднують викладачів України та закордону, школярів та їх батьків. Учасники можуть поділитися досвідом, дізнатися про нові освітянські практики та набути нових знань», – зазначили в департаменті освіти та науки ДніпроОДА.

Цього року майже 800 учасників з’їхалося на виставки «Сучасні заклади освіти» та освіта за кордоном «World Edu». Серед них організатори провели конкурс у 9 тематичних номінаціях. Впродовж заходу учасники могли відвідати науково-практичні конференції, семінари, воркшопи та презентації. Провести подібний захід планується і в наступному році.