Країни, де найплаксивіші немовлята

Немовлята плачуть найчастіше у Великій Британії, Італії, Нідерландах і Канаді. Дослідження опубліковане в журналі Journal of Pediatrics. Пише espreso.tv.

Вчені зіставили результати спостережень за 8700 новонародженими дітьми в Німеччині, Данії, Японії, Канаді, Італії, Нідерландах і Великій Британії.

Дослідники виявили, що в перші два тижні життя немовля, в середньому, плаче близько двох годин на добу. Потім тривалість плачу починає рости і на шостому тижні досягає 2 год 15 хв на добу. З цього віку діти плачуть рідше. До 12 тижня плач займає в середньому 1 год 10 хвилин на добу.

У дослідженні відзначено значні відхилення від середнього значення. Деякі немовлята плачуть не довше ніж 30 хвилин в день, іншим не вистачає і п’яти годин.

Вчені переконані, що це  залежить ще й від країни, у якій немовля народилося. Зокрема, в Канаді найвища частка немовлят, які плачуть довше трьох годин щонайменше три дні на тиждень. У Данії таких дітей не більше 5,5 відсотків.

Публікація не пояснює, чому в одних країнах немовлята плачуть частіше, ніж в інших. Дітер Волкер  з Уорікського університету, який очолював дослідження, пропонує вивчити культури з меншою тривалістю плачу і з’ясувати, чи пов’язана різниця з вихованням або з іншими факторами, наприклад, з перебігом вагітності або генетикою.