Крижана краса: на Прикарпатті замерзли водоспади (фото)

Лютневі морози скували кригою бурхливі гірські потоки. Користувачі соцмереж діляться фотографіями застиглих у чудернацьких формах водоспадів, пише КУРС.

Водоспад «Дівочі сльози» на межі Тлумацького та Городенківського районів. Фото Михайла Козака
Водоспад «Дівочі сльози» на межі Тлумацького та Городенківського районів. Фото Михайла Козака

У соцмережах публікують фото водоспадів Гук, Пробій, Дівочі сльози, Манявського та Бухтівецького.

Водоспад Гук 

Жене́цький Гук – водоспад в Карпатах на потоці Женець (ліва притока Пруту), між масивами хребтів Явірника і Хом’яка-Синяка (гірський масив Ґорґани), біля сіл Микуличин і Татарів.

Водоспад Женецький Гук розташований на висоті 900 м над рівнем моря. Утворився у післявоєнні роки в результаті повені. Вода вільно падає з висоти 15 м.

Фото arunasdam

Фото t_andriiashchenko

Фото olemelychka

Водоспад Пробій

Пробі́й – каскадний водоспад в Українських Карпатах, на річці Пруті. Розташований у межах міста Яремче. Пробій – один з найповноводніших водоспадів Карпат. Висота падіння води 8 м, кут нахилу – майже 45 градусів.

Фото @parabellumm

Манявський водоспад

Маня́вський водоспа́д – водоспад в Карпатах; гідрологічна пам’ятка природи загальнодержавного значення. Розташований у межах Богородчанського району на південний захід від села Маняви. Висота падіння води близько 20 м. Один з найвищих водоспадів в Українських Карпатах.

Фото alinalubimova3443

Фото oleksandr_kosenko_

Бухтівецький водоспад

Бухтіве́цький водоспа́д – водоспад в Карпатах, в масиві Ґорґани. Розташований на потоці Бухтівець, біля села Букове, в урочищі Бухтівець. Висота водоспаду майже 8 м, середня ширина 1–2 м.

Фото olya_melnik1103