Куди поїхати у квітні: 5 найцікавіших фестивалів місяця

В Україні стартує фестивальний сезон. Gazeta.ua пропонує 5 фестивалів, які варто відвідати у квітні. У Черкасах з 20 по 22 квітня в приміщенні обласної філармонії пройде Черкаський книжковий фестиваль “Маестро”. На ярмарці фестивалю буде більше 50 видавництв, багато серед них – дитячих. Також відбудуться зустрічі із відомими письменниками, літературні батли, майстер-класи. На фестивалі виступить філософ з Києво-Могилянської академії Тарас Лютий. Розповість про безумців у літературі. Діана Клочко розкаже про ілюстрування Базилевичем “Енеїди”, а також про незвичні подружні пари у мистецтві ХХ століття. Олена Павлова проведе майстер-клас і презентацію про намальованого героя-книголюба – Кота Інжира.

“Гогольфест” – м. Маріуполь

З 27 квітня по 1 травня в Маріуполі пройде міжнародний фестиваль сучасного мистецтва “Гогольфест”. Буде обладнано 10 активних зон і кілька сцен. Гості фестивалю зможуть побачити зразки сучасного українського та світового мистецтва. Будуть представлені різні напрямки: візуальне і літературне мистецтво, кіно, перфоманси, театральні та музичні постановки. ГогольFest відвідають і різнопланові музичні колективи, такі як Kadebostany, ДахаБраха, ЦеШо, Dakh Daughters та інші. Атмосфера міжнародного фестивалю, який кілька років перебував у Києві, буде перенесена у Маріуполь.

Rope and Rock Fest – с. Іванівка

Екстремально-музичний фестиваль пройде на Іванівському мосту, який знаходиться поруч з селом Іванівка, Первомайського р-ну, Миколаївської обл. Це унікальний захід відбудеться на березі Південного Бугу, недалеко від Мигійські порогів, в оточенні природи. У рамках фестивалю гості зможуть взяти участь в таких екстремальних дисциплінах, як роуп-джампінг з мосту, тролейний спуск і скелелазіння. Також серед розваг буде плавання на байдарках і катамаранах, мотузковий парк, лучний тир, майстер-класи та виступи музикантів. За інформацією організаторів фестиваль буде проходити з урахуванням всіх заходів безпеки, тому навіть діти зможуть знайти собі розваги.

Biker Rock Festival – м. Дніпро

Долучитися до байкерського руху і взяти участь у відкритті мото-сезону-2018 можна буде на Biker Rock Festival 28 квітня. Гості фестивалю зможуть побачити мотоцикли різних модифікацій, у тому числі і ретро-моделі, насолодитися виступами музичних колективів, взяти участь в лазерних боях і стати учасником чемпіонату з армреслінгу.

ENERGY – м. Кременчук

27 квітня в Кременчуці пройде 6-й Міжнародний джазовий фестиваль “ENERGY” ім. Дмитра Тьомкіна. Показати свою майстерність зберуться музиканти з України, США, Грузії та Канади. Будуть виконані авторські і перевірені часом джазові композиції, оригінальні аранжування.