Кваліфіковані медики, затишні кабінети та задоволені пацієнти: на Дніпропетровщини визначили кращі амбулаторії

На Дніпропетровщині завершився конкурс на кращу амбулаторію сімейної медицини. У ньому змагалися 8 міських та 12 районних медзакладів. До фіналу дійшли не всі. Першість розділили дві амбулаторії – з Дніпропетровська та Орлівщини. Переможців нагородили на колегії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

медики2

Конкурс проходив у два етапи. У першому кращі медзаклади визначили на місцях. До другого туру, обласного, потрапили вже 15 амбулаторій – 5 міських та 10 сільських. Колективи підготували відеоролики. У них продемонстрували повсякденне життя – роботу реєстратури, прийом пацієнтів, відвідування їх вдома та інше. Їх переглянуло журі – працівники обласного департаменту охорони здоров’я, практикуючі лікарі, науковці. На основі побаченого відібрали 6 фіналістів. Кожного відвідали особисто. Переможців визначали за кількома категоріями – від забезпеченості кадрами до задоволеності пацієнтів. Серед останніх проводилось анкетування.

медики3

За підсумками балів перше місце розділили Орлівщинська амбулаторія центру первинної меддопомоги Новомосковського району та амбулаторія №1 Дніпропетровського центру №11. Третє місце у Старокодацької амбулаторії центру Дніпропетровського району, четверте – у Чумаківської амбулаторії Томаківського центру, п’яте – у амбулаторії №6 Криворізького центру №6 та амбулаторії №2 Дніпродзержинського центру №1.

медики4

Переможці отримали мобільні телефони та копіювальну техніку.

медики5

На Дніпропетровщині 405 амбулаторій сімейної медицини, у яких працює 1215 лікарів та 2099 медсестер. Вони обслуговують майже 80% населення області. Найбільш популярними такі фахівці є у районах. Там їх послугами користуються понад 91% людей.

Залишити відповідь