Квартира письменниці Астрід Ліндгрен стала відкритим музеєм

Квартира шведської дитячої письменниці Астрід Ліндгрен у Стокгольмі стала відкрити музеєм. Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на «The Associated Press».

Як зазначається, 18 листопада розпочнуться екскурсії квартирою дитячої письменниці Астрід Ліндгрен у Стокгольмі, в якій вона прожила більшу частину життя – з 1941 по 2002 роки. Саме в цьому будинку письменниця створила всіма улюблені книги про Пеппі Довгупанчоху і Карлсона.

У чотирикімнатній квартирі вся обстановка залишилася недоторканою. Тут письменниця відповідала на тисячі листів, які зараз знаходяться в архіві Астрід Ліндгрен в Королівській бібліотеці Стокгольма і занесені до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. З робочого місця Астрід Ліндгрен відкривається вид на парк Васа і район Васастан, які часто з’являються в її творах, наприклад, «Міо, мій Міо» та в «Малюка і Карлсона».

Як зазначається на сайті музею, відвідати домівку письменниці можна поки тільки у складі екскурсій (12-15 осіб), які проходять кілька разів на тиждень шведською та англійською мовами. Вартість відвідування музею-квартири Астрід Ліндгрен -150 крон (близько 15 євро).

Фото: cbc.ca

Залишити відповідь