Квіти, газони та музичний фонтан: на Дніпропетровщині є надзвичайно красивий парк (Фото)

Музичний фонтан, пішохідні доріжки, дитячий і спортивний майданчики, роледром, квіти та доглянуті газони – із пустки на сучасний осередок відпочинку перетворився найбільший парк Покрова –  ім. Мозолевського. Повідомляють у прес-службі ДніпроОДА.

Раніше територія була занедбаною, а замість доріжок – стежки. Тепер це сучасний комфортний простір. 8,5 гектарів осучаснили менш ніж за рік. Тепер тут є все для комфортного дозвілля городян. Зокрема, у парку облаштували дитячий і спортивний майданчики, роледром, проклали пішохідні доріжки. Також відновили освітлення, висадили дерева і квіти, уклали рулонний газон, провели автоматичну систему поливу.  «Парк дуже змінився. Став просто невпізнанним. Чисто і красиво навкруги. У цьому куточку приємно і тренуватися, і відпочивати. Це відмінне місце для дозвілля», – поділився місцевий житель.

У чепурінні парку не ставлять крапку. На території постійно з’являються нові «артоб’єкти»: альтанки, опори для квітів, казкові фігурки.

Окраса парку – фонтан. Струмені води б’ють з-під землі під музику. Особливо видовищно це вночі, коли водограй підсвічується. Вода в 19 форсунках циркулює за замкненим циклом, а чаша фонтану викладена спеціальною плиткою.  Ще одне поповнення архітектурного ансамблю парку – «гральна алея». Вона – місце зустрічі любителів шахів, шашок та нардів. Тепер парк ім.Мозолевського притягує до себе, немов магнітом. Життя тут вирує щодня. По вихідних на зарядку збираються «спортивні бабусі».

«У парку проводять своє дозвілля від малого до великого. Працюють різні спортивні групи. Люди намагаються утримувати порядок і чистоту. Ми дуже раді, що маємо такий парк. Дякуємо всім, хто причетний до його перевтілення», – подякувала місцева мешканка Людмила Барабаш.

Парк ім.Мозолевського – не єдина місцина, яка видозмінює Покров. Тут  реконструюють школи, ремонтують дороги, будують дитсадок.