Лебедине озеро: до Чорториї злетілися десятки королівських птахів

Традиційно взимку на Чорторийські озера Чернівецької області прилітають лебеді. Зараз тут близько 80 цих благородних птахів. Про це Укрінформу повідомив сільський голова Брусниці Іван Загарія.

«Коли вдарили перші морози, птахи, як завжди, зібралися на «верхньому» озері, яке має теплі підземні струмки. Наразі злетілося близько 80 птахів, які будуть тут зимувати. Можливо, надалі буде ще більше лебедів», – зазначив Загарія.

Сільський голова Брусниці щодня привозить лебедям по два мішки корму. Також підгодовують птахів  туристи та місцеві мешканці.

«Запаси корму для птахів маємо. Приїжджають годувати їх і небайдужі буковинці. Аби прогодувати лебедів у морози, в залежності від погодних умов потрібно від трьох до чотирьох і більше тонн кормів», – сказав посадовець.

Лебедине озеро в селі Чортория Кіцманського району вже давно стало окрасою Буковини. Якщо влітку цікавих маршрутів для відпочивальників не бракує, то взимку це одна з небагатьох туристичних «родзинок», яку охочі можуть відвідати цілими родинами. Королівські птахи вподобали ці водоймища через теплі підземні струмки.