Лебедині крила Дніпра: як у місті з’явився диво-фонтан

Дніпровський «Білий лебідь» – це єдиний фонтан, який розташовано в акваторії річки Дніпро. Він може похвалитися своєю висотою, грацією та світловими ефектами. Розповідає портал «Культура Дніпро».

Розташувався диво-фонтан на найдовшій набережній Європи навпроти готелю «Дніпро». Його відкрили 13 вересня 2005 року, саме до святкування Дня міста. З цього часу «Лебідь» став головною прикрасою набережної. Граціозний білий лебідь, який рухається навколо своєї осі, змінює форму і махає крилами, що може бути гарнішим? І цю красу видно з обох берегів Дніпра. А ввечері, коли в місті повсюди вмикають ліхтарі, фонтан починає «танцювати». Танець цей супроводжують вогні – то червоного, то жовтого, то зеленого кольору – заворожують і створюють надзвичайну атмосферу з романтичним забарвленням.

Світломузичний фонтан розташований приблизно в 50–60 метрах від берега. Він складається з головного струменя в 65 м і двох бічних по 45 метрів, що б’ють просто з ріки. Водотоннажність центрального струменя – 360 тон води на годину, а 8-ми бічних струменів – 250 тон.

Керований комп’ютером, він може махати «крилами» і обертатися, це забезпечують пневмоциліндри та насоси.

Цей фонтан унікальний і не дарма він увійшов до рейтингу найкрасивіших в Україні .Біля нього завжди багато народу, а особливо в літні дні. Це місце одне з улюблених для фотозйомок як для гостей міста, так і для місцевих жителів. Особливими є дні, коли в «крилах лебедя» з’являється веселка.

Фото: relax.com.ua