Легенда серед колекціонерів: 78 років на одному авто (фото)

Аллен Свіфт з Західного Хартфорда, штат Коннектикут, був відомий завдяки відданості сімейному бізнесу з виробництва сусального золота M. Swift & Sons. Свіфт народився в 1903 році і ріс в еру, коли автомобільна індустрія тільки зароджувалася, повідомляє “Радіо Максимум”.

У молодої людини був цілком зрозумілий інтерес до машин. У віці 24 років Свіфт придбав свій перший автомобіль Franklin 1917. Його другою машиною став Marmon. Третім і останнім автомобілем був той самий, завдяки якому Свіфт став легендою серед колекціонерів Rolls-Royce, – Phantom I 1928 року випуску.

Rolls-Royce був подарунком батька на 26-й день народження в подяку за те, що Свіфт вирішив залишитися в сімейному бізнесі, тим самим дозволивши двом молодшим братам здійснити мрію і вчитися в коледжі. Батько сімейства сказав, щоб Свіфт обрав будь-який автомобіль, який тільки побажає.

Аллен Свіфт згадує в інтерв’ю 2003 року, що хтось порадив йому сходити на завод. Він був вражений якістю роботи і кількістю проведених тестів перед випуском автомобіля.