Легкоатлетка Ганна Ярощук із Дніпра здобула дебютну олімпійську нагороду

Олімпійська медаль майже через п’ять років. Легкоатлетка Ганна Ярощук із Дніпропетровщини здобула бронзову нагороду літніх Олімпійських ігор-2012. Таке рішення прийняв Міжнародний олімпійський комітет, який позбавив російських легкоатлеток «срібла» естафети. Тепер друге місце у збірної Ямайки, третє – в України. Про це повідомили в управлінні молоді і спорту ДніпроОДА.

27-річна легкоатлетка Ганну Ярощук із Дніпра здобула дебютну олімпійську нагороду. Бронзова медаль – за виступ на літніх Олімпійських іграх у Лондоні-2012. Майже п’ять років тому спортсменка разом із Аліною Логвиненко, Ольгою Земляк та Наталею Пигидою у складі збірної України бігла естафету 4х400 м.

Бронзова нагорода знайшла українських легкоатлеток несподівано. Спортсменки піднялися з четвертого місця на третє після рішення Міжнародного олімпійського комітету. МОК позбавив «срібла» лондонської Олімпіади російських легкоатлеток, у яких виявили позитивну допінг-пробу.

Тепер «срібло» естафети у Ямайки, а «бронза» – в України. Українки отримають по 55 тисяч доларів премії. Також їм виплачуватиметься щомісячна президентська стипендія.

«Дівчата тоді пробігли добре. Це був другий високий результат в історії України, – згадує батько Ганни Василь Ярощук. – Радий, що наших спортсменок оцінили гідно. Олімпійська медаль – це найвища нагорода, про яку мріє кожен спортсмен».

Василь Ярощук каже, що пишається донькою. Хоча зізнається: не дуже хотів, аби вона продовжувала сімейну легкоатлетичну традицію.

«Спочатку Ганна шукала себе. Вона ходила на спортивну гімнастику, потім – на великий теніс, художню гімнастику, баскетбол. У восьмому класі остаточно обрала легку атлетику: стрибала із жердиною та у висоту, – розповідає батько. – Думав, що максимальним її досягненням стане звання майстра спорту. Та помилився. Майстром донька стала уже в 15 років. Кожний її спортивний здобуток приносить радість і задоволення».

Сьогодні легкоатлетку Ганну Ярощук із Дніпра добре знають не тільки в Україні, а й за її межами. Дівчина – багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів світу та Європи.

Наразі вона готується до Чемпіонату світу, який пройде у серпні в Лондоні. «Лондон став для мене щасливим у 2012-му. Сподіваюся на гідний результат і цьогоріч», – посміхається Ганна Ярощук.

Залишити відповідь