Лисенко розповів, де в АТО найгарячіше

Неспокійна обстановка зберігається поблизу селища Луганське. Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє «Укрінформ».

«Протягом минулої доби бойовики здійснювали збройні провокації з використанням стрілецької зброї та гранатометів. Двічі позиції сил АТО були обстріляні з протитанкових ракетних комплексів. Там же було зафіксовано роботу ворожого снайпера», – зазначив він.

Крім того, за словами Лисенка, на захід від Вуглегірського водосховища, у північних околицях Горлівки, ворог здійснив серію провокацій: «Так, у Зайцевому противник більше десяти разів провокував українських військових на відкриття вогню у відповідь. При цьому застосовував стрілецьку зброю та гранатомети. До того ж, наші рубежі оборони у тім районі були двічі обстріляні з 82-мм мінометів».

Неспокійно було і в передмісті Горлівки, у Майорську, де ворог тричі обстріляв позиції сил АТО. Важке озброєння при цьому не застосовувалося.

«На Захід від Горлівки напруженою обстановка залишалася у районі Новгородського, де протягом доби бойовики порушували режим тиші, використовуючи стрілецьку зброю. Там же було зафіксовано роботу снайпера. Одна ворожа провокація із використанням крупнокаліберних кулеметів відбулася поблизу Троїцького. Також поблизу села Кам’янка, що знаходиться на ділянці автошляху Костянтинівка – Донецьк, позиції сил АТО були обстріляні зі стрілецької зброї», – повідомив Лисенко.

Зросла активність противника і поблизу Донецького аеропорту. Половина усіх обстрілів українських позицій на Донецькому напрямку припадає саме на околиці Донецького летовища. НЗФ і надалі активно застосовують стрілецьку зброю, гранатомети. Поблизу Опитного та Пісок вчора відпрацювали ворожі снайпери. А з настанням темряви ворог вчора обстріляв наші рубежі оборони з 82 та 120-мм мінометів.

За словами речника, терористи проявляли активність поблизу Широкиного та Мар’їнки: «Зокрема, бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї у районі Мар’їнки. А опівдні ворог випустив три міни по українським рубежам оборони поблизу Широкиного».

«До того ж, вчора бойовики підступно обстріляли село Водяне Волноваського району Донецької області з 82 та 120-мм мінометів. Декілька домівок місцевих жителів зазнали серйозних руйнувань. Встановлено, що вогонь вівся зі сходу – з району Широкиного та Комінтернового, де є загони бойовиків. Позицій сил АТО у Водяному та навколо нього немає», – додав Лисенко.

Залишити відповідь