«Людина і космос»: у Дніпрі говорили про головне

10 квітня цього року у Національному центрі аерокосмічної освіти молоді  ім. А. М. Макарова у Дніпрі відбулось відкриття XXI Міжнародної молодіжної конференції «Людина і космос».

ВКЛАД УКРАЇНИ

«Серед найважливіших подій в історії людства, що сталися за останні 60 років, безперечно, слід виділити початок космічної ери. 4 жовтня 1957 року вперше у космос був запущений штучний супутник Землі. Перший політ людини у космічний простір відбувся  12 квітня 1961 року, а перші кроки людина ступила на Місяць 16 – 24 липня  1969-го. Космічна галузь стала невід’ємною частиною людства, і Україна в цьому посідає значуще місце. Наша країна славиться видатними постатями, котрі внесли вагомий вклад в освоєння навколоземного простору», – зазначив виконуючий обов’язки генерального директора Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. А. М. Макарова, кандидат технічних наук Олексій Кулик.

АКТИВНА УЧАСТЬ

За його словами, для участі у XXI Міжнародній молодіжній ­науково-практичній конференції «Людина і космос» було розіслано понад 500 запрошень ведучим національним та закордонним аерокосмічним університетам та підприємствам ракетно-космічної галузі України. «Ми отримали 280 заяв на участь із Дніпра, Києва, Харкова, Запоріжжя, Ужгорода, Одеси, Миколаєва, з інститутів Японії, Італії, Бразилії та Китаю»,- розповів Олексій Кулик.

Наукова конференція мала насичену програму. Упродовж трьох днів учасники та гості на пленарних і секційних засіданнях, «круглих столах» обговорювали наукові доповіді, обмінювались досвідом, налагоджували міцні наукові й виробничі контакти, і зрештою, – здобули безцінний досвід виступів на конференціях.

Маргарита Сопільняк,

фото автора