Майстриня з Дніпропетровщини робить незвичайні прикраси (відео, фото)

На Дніпропетровщині, у селищі Спаське, живе майстриня Олена Рагуліна, яка робить незвичайні новорічні прикраси – вишиває кулі. Ідею вишитих новорічних куль підгледіла в інтернеті два роки тому. Як розповіла Суспільному Дніпро жінка, увесь цей час наважувалася й собі зробити такі прикраси. Торік спробувала, та невдало — тканина виявилася надто цупкою. Проте бажання це не відбило, і цього року Олена знову взялася за вишивку новорічних куль.

“Купила пінопластові кулі діаметром 10 сантиметрів, взяла м’якшу тканину, схеми малюнків — з інтернету. Є зовсім не складний малюнок — сніжинка, а ось гнома вишивати складніше, піде більше часу”, – каже майстриня.

Залежно від складності малюнку на одну вишиту кулю йде від 2-3 годин до одного дня роботи. Наразі вишила вже 14 куль, більша частина яких розійшлася на подарунки знайомим.

“Я виставила фото вишитих куль у соцмережі, і одразу ж мені зателефонувала моя мама. Попросила, аби я їй продала на подарунок друзям з Норвегії. Тим більше, що на тих кульках вишитий лось був — тварина, яка асоціюється з цією країною. І потім теж пішли замовлення на вишиті кулі”, – говорить Олена.

За фахом жінка — товарознавець, але має творчу душу. Ще зі школи любить вишивати. Вишиті картини — то ще одна гордість майстрині. Щодо куль, то дуже сподобалася ідея. Олена переконує: зробити вишиту кулю може кожен, хто вміє тримати в руках голку й нитку.

До речі, у створенні вишитих новорічних куль бере участь вся родина: діти обирають малюнки, а чоловік допомагає вправляти тканину. Щоправда, аби прикрасити свою новорічну ялинку, всміхається Олена, куль не лишиться — усі вже замовлені на подарунки. Вони не лише оригінальні, а й мають одну важливу властивість — не б’ються. Тому можна не боятися чіпляти їх там, де є тварини і маленькі діти.

Наразі майстриня вже думає над тим, аби зробити вишиті великодні писанки. За роботу братиметься вже взимку, аби вистачило усім, хто захоче замовити.