Майже 15 млн. грн. зекономила Дніпропетровщина на закупівлі ліків, – Валентин Резніченко

Доки вся країна розмірковує, продовжувати медичну реформу чи ні. Дніпропетровщина взялася за свою реформу медичної галузі. Перевертати все з ніг на голову не стали, а просто запровадили кілька дієвих та нескладних механізмів. Результат – безперебійне постачання медикаментів до лікарень області, 15 млн. грн. економії на закупівлях, нове медобладнання та реконструкції лікарень. Як «лікують» медицину Дніпропетровщини, розповів очільник регіону Валентин Резніченко.

15 млн. грн. – саме стільки зекономив департамент охорони здоров’я Дніпропетровщини на придбанні ліків за останні 4 місяці. У чому секрет? Повне виключення корупційної складової, нові підходи до проведення тендерів та електронні закупівлі в Prozorro. Завдяки он-лайн торгам та живій конкуренції виробників Дніпропетровщина купує медикаменти в середньому на 17-18% дешевше граничних цін, встановлених МОЗ України.
«Новий підхід до проведення тендерів та електронні дотендерні закупівлі в Prozorro – це шанс для вітчизняних виробників та постачальників вийти на багатомільярдний ринок. Для держструктур – це можливість обирати високоякісні товари за вигідною ціною. Завдання Президента України Петра Порошенка з відкритості та прозорості влади виконується. Ми не лише розумно витрачаємо бюджетні кошти, а й заощаджуємо на природній конкуренції», – розповів Валентин Резніченко.
Очільник регіону додає, що за більш вигідною ціною закуповують й медобладнання. Нещодавно сучасні томографи отримали Обласна дитяча лікарня та Дніпропетровська лікарня №9. Їх вартість 11 млн. грн. На кожному з них обласний бюджет зекономив по 10%. В абсолютних цифрах – 3 млн. грн. Загалом цьогоріч придбають 46 одиниць сучасного медобладнання. На це з обласного бюджету виділять 129 млн. грн.
Куди йдуть зекономлені кошти? На закупівлю додаткового обладнання та забезпечення більшої кількості хворих ліками.
Однак головний секрет реформ Дніпропетровщини – в кадрах.
«Ми реалізуємо реформи, незважаючи на те, що система чинить опір. У першу чергу, бажання працювати по-новому повинно бути у держслужбовців. Нам потрібні люди з системним баченням та новим підходом до справи. Тому ми провели необхідні кадрові зміни, в тому числі й в обласному департамент охорони здоров’я», – розповідає Валентин Резніченко.

Залишити відповідь