Майже 3 мільйони з початку року інвестовано в енергоінфраструктуру Марганця

ДТЕК Дніпровські електромережі продовжує модернізацію і посилення мереж Марганця, пов’язані з переходом міста на електроопалення. У 2019 компанія вже інвестувала в енергоінфраструктуру міста 2,8 млн грн.

У 2019 для поліпшення якості електропостачання для мешканців Марганця енергетики замінили 9 силових трансформаторів, ще 7 закінчать до кінця року. Також провели ремонт 5,5 кілометрів повітряних мереж 0,4 кВт, замінили дві комплектно-трансформаторні підстанції (КТП) та встановили одну нову. До кінця року планують замінити додатково 2 КТП.

«Ми продовжуємо посилення та модернізацію мереж Марганця, щоб забезпечити жителів якісним та безперебійним електроживленням в умовах підвищених енергонавантажень. З початку року вже інвестували майже 3 млн грн. Додатково в 1-му кварталі 2020 го буде оновлено транспорт оперативно-виїзної бригади Марганця. Це дозволить швидко реагувати на позаштатні ситуації при зростанні навантажень», – говорить генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Крім того, енергетики працюють в посиленому режимі, щоб оперативно реагувати на заявки мешканців та усувати будь-які перебої з електрикою. З початку року в кол-центр від жителів Марганця надійшло понад 1000 заявок на аварії. Всі вони тут же ліквідовувалися силами оперативно-виїзних та ремонтних бригад. У порівнянні з минулим роком кількість таких звернень зменшилась вдвічі.

Також проводиться робота по збільшенню потужності для будинків і квартир городян, які перейшли на електроопалення. На ці цілі Марганецька міськрада виділила 4,5 млн. Грн. На сьогоднішній день додаткові потужності отримали абоненти 148 будинків. Жителям ще 65 будинків буде збільшена договірна потужність в наступному році. Фінансування мерією Марганця заплановано на 1-й квартал 2020 року.