Майже півмільярда доларів іноземних інвестицій отримала Дніпропетровщина цьогоріч, – Валентин Резніченко

Промислове обладнання, сільськогосподарська техніка та енергозберігаючі технології – майже півмільярда доларів іноземних інвестицій зареєстрували цьогоріч на Дніпропетровщині. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко під час розширеного засідання Кабінету Міністрів України.

«Ми стимулюємо інвесторів працювати з нами. Особисто проводимо переговори з кожним іноземним партнером. Для кожного з них створюємо індивідуальний інвестиційний клімат. Не затримуємо жодного паперу. Якщо якісь документи за законом потрібно видати максимум за 40 днів, але їх можна підготувати за 3, ми це робимо», – зазначив Валентин Резніченко.

Очільник регіону додав, що при ОДА працює інвестиційний центр. Він супроводжує індивідуально кожен новий проект, а також допомагає вже працюючим підприємствам, які зіткнулися з будь-якими адміністративними питаннями. У регіоні максимально спрощують умови ведення бізнесу. Активно переводять в електронний формат адміністративні послуги, в тому числі для підприємців. Зараз більше 80% найпопулярніших адмінпослуг можна отримати онлайн. У наступному році будуть доступні 100%.

У Дніпропетровщину гроші вкладають понад 60 країн світу. На сьогодні в економіку регіону інвестовано майже 7,3 млрд. дол. США. Наш регіон займає перше місце за сумою інвестицій на одну людину – 2,2 тис. доларів. Це кращий результат серед областей. Показник Київської області, яка стоїть в рейтингу наступною, удвічі менше – всього 966 доларів на жителя. Поряд з іноземними партнерами у регіон вкладають і українські інвестори.

Залишити відповідь