Майже тисяча демобілізованих бійців АТО Дніпропетровщини оздоровилися в цьому році, – Валентин Резніченко

Свіже повітря, мінеральна вода, комплекс відновлювальних процедур і тепла атмосфера – в таких умовах воїни АТО адаптуються до мирного життя. Пройти безкоштовні оздоровчі курси вони можуть в здравницях України. Протягом року зміцнили своє здоров’я майже тисяча демобілізованих Дніпропетровщини. Про це повідомив глава регіону Валентин Резніченко.

оздоров1

«В українських здравницях створені всі умови. Вони сприяють оздоровленню та післявоєнній адаптації захисників. Бійці можуть пройти курс за двома напрямками – санаторно-курортним та реабілітаційним. Все це – за кошти держави, за рахунок місцевих бюджетів та благодійників. У цьому році вже оздоровлено майже 1000 АТОшників Дніпропетровської області. Вони лікувалися на курортах Одеської, Харківської, Львівської, Чернігівської, Рівненської та інших областей», – зазначив Валентин Резніченко.

оздоров2

Олексій Гуменюк повернувся з Донбасу у вересні. Сьогодні відпочиває і відновлює сили в одному з місцевих санаторіїв Дніпропетровщини. Каже, як тільки-но запропонували путівку, відразу погодився. «День насичений. Починається з процедур – так само й закінчується. Самопочуття покращують масаж, ванни, аромотерапія, заняття з психологом, свіже повітря та природа», – посміхається боєць.

Серед здравниць, де створені умови для лікування та реабілітації учасників АТО, – санаторій «Новомосковський» в Орлівщині. Оздоровлення тут проходить за спеціальною тренінговою програмою. Спочатку пацієнтові проводять індивідуальну психодіагностику. Після практикуються групові заняття. По закінченню лікування – контроль психічного здоров’я та індивідуальні рекомендації.

оздоров3
У цьому році зміцнили здоров’я майже тисяча демобілізованих Дніпропетровщини. Зокрема, в санаторно-курортних закладах оздоровлено понад 500 захисників. Понад 400 пройшли курс психокорекції.

Аби відправитися на курорт, не треба проходити медкомісію і збирати безліч документів. Достатньо завітати до управління соцзахисту за місцем проживання. При собі необхідно мати копію та оригінал посвідчення учасника бойових дій (чи інваліда війни), плюс – довідку про виконання завдань у зоні АТО.

Додатково про оздоровчу програму для демобілізованих можна дізнатися в Центрі допомоги бійцям АТО і членам їх сімей при ОДА. Адреса Центру: Дніпропетровськ, пр. Кірова, 1 (1-й поверх), телефон – (056) 742-86-62. Філії Центру діють в 22-х районах області.

Залишити відповідь