Марія Пудовкіна з Кривого Рогу – чемпіонка світу з більярду  

Українка Марія Пудовкіна стала абсолютною переможницею в більярдному турнірі, що пройшов у російському Томську. 19-річному майстру спорту з Дніпропетровщини вдалося перемогти у фіналі росіянку в дисципліні «Вільна Піраміда» і завоювати нагороду вищого ґатунку. Це перший жіночий золотий тріумф за останні шість років. Про це повідомили в департаменті фізичної культури та спорту, сім’ї та молоді облдержадміністрації.

За оцінкою спортивних оглядачів, боротьба за чемпіонство була гострою. Серйозну заявку на успіх криворожанка Марія Пудовкіна зробила після того, як обіграла Олександру Гизельс з Білорусі з рахунком 5:2. Дівчина отримала право на вихід у фінальний матч. Тут розгорнулася вирішальна боротьба з росіянкою Ольгою Міловановою. Українка розкрилася стовідсотково, грала потужно. У підсумку Марія Пудовкіна обіграла суперницю з рахунком 5:2.

Як зазначає Ліга любителів більярду, своєю перемогою Марія Пудовкіна зруйнувала чемпіонську традицію російських спортсменів. Українські більярдистки ще ніколи не перемагали в подібних турнірах, хоча кілька разів і доходили до фіналу.

У змаганнях брали участь 93 спортсмени – 68 чоловіків та 25 жінок – з 17 країн світу.

Залишити відповідь