Медики назвали ідеальну вагу новонародженої дитини

Зазвичай передчасно народжені діти мають низьку вагу, інколи до  півкілограма, у них недорозвинуті органи дихання, зору, нервова система… Та трапляються й новонароджені з максимально великою вагою – шість, сім, навіть дев’ять кілограмів! І одна крайність, і друга – вкрай ризиковані для здоров’я, кажуть медики. Повідомляє expres.ua.

«Вважається, що 3,2 – 3,5 кілограма – ідеальна вага новонародженої дитини, особливо, якщо це первісток. Якщо дитина важить понад 4 кілограми – це великий плід. Якщо менше трьох кілограмів, то дитина може бути недоношеною, незрілою, тобто із затримкою розвитку. Щодо зросту, то оптимальним показником є 50 сантиметрів», – повідомила лікар Віра Стеценко.

За її словами, в Україні рекордне немовля з’явилося на світ на Тернопільщині. Це хлопчик вагою 6 кілограмів 800 грамів. Однак у жінки це була не перша дитина. Бувало, що народжувалися в нас первістки вагою 5,2 – 5,4 кілограма. Та великі діти – це, швидше, винятки. Адже найчастіше жінки народжують дітей вагою від 3,2 до 4 кілограмів. Більшими, зазвичай, народжуються хлопчики.

Залишити відповідь