Медики закликають бути обачними під час закордонних подорожей

Виїжджаєте за кордон? Подбайте про захист від екзотичних хвороб. Особливо це стосується тих, хто мандрує до країн Африки, Азії та Південної Америки. Напередодні подорожі зробіть необхідні щеплення, під час відпочинку будьте обачні, а повернувшись додому – одразу відвідайте сімейного лікаря, закликають у департаменті охорони здоров’я ОДА.
 
Сімейного лікаря треба відвідати обов’язково – навіть якщо ознак нездужання не відчуваєте, наголошують у департаменті. Він проконсультує, призначить необхідні обстеження, адже при деяких хворобах симптоми можуть проявлятися не одразу. Наприклад, при малярії.

Минулого тижня до інфекційної лікарні Дніпропетровська госпіталізували пацієнта з малярією. З січня по серпень чоловік був у відрядженні в Конго. Йому стало зле лише в листопаді. Протягом трьох діб у хворого піднімалася температура до 40 градусів, лихоманило. До останнього чоловік припускав, що у нього простуда.

У лікарні кажуть: чоловіку надається необхідна допомога. Пацієнт для оточуючих безпечний, адже хвороба не передається від людини до людини – її переносниками є малярійні комарі.

Щоб не захворіти на малярію під час закордонних подорожей, рекомендовано вживати спеціальні препарати. Які саме – порадить лікар.

«Перед поїздкою обов’язково відвідайте медзаклад, здайте аналізи, зробіть флюорографію. Вже на місці не пийте сиру воду, не харчуйтесь у сумнівних закладах, не вживайте немиті овочі та фрукти. По поверненні відвідайте сімейного лікаря. Це загальні рекомендації для всіх, хто подорожує екзотичними країнами», – зазначають у департаменті охорони здоров’я.

Залишити відповідь