Мерія Кривого Рогу планує закупити додатково 200 кисневих концентраторів для лікарень міста

Для захисту життя і здоров’я городян та більш ефективної боротьби з коронавірусом в умовах третьої хвилі  пандемії,  яка  охопила країну, в Кривому Розі також буде збільшено кількість ліжок, обладнаних киснем, для лікування хворих з КОВІД-19 та  створений резерв засобів індивідуального захисту і медикаментів в лікарнях на 1, 5 місяці вперед.

Завдяки раніше проведеній роботі місто вже має  1062 кисневих концентратора. При встановленій Міністерством охорони здоров’я нормі забезпечення 80%, у  Кривому Розі показник забезпеченості лікарняних ліжок кисневими концентраторами вже зараз становить 83,5%. А завдяки придбаних за  кошти міського бюджету додаткових  200 апаратів цей показник складе більше  96%, що значно вище середньоукраїнських показників.

кислородный концентратор

Раніше, на засіданні  міського штабу з протидії коронавірусу, мер Кривого Рогу Костянтин Павлов доручив управлінню охорони здоров’я збільшити ліжковий фонд в лікарнях першої лінії боротьби з КОВІД-19. Крім того, за кошти міського бюджету для лікарень буде додатково закуплено резерв ЗІЗ і медикаментів, необхідних для лікування вірусу, на 1,5 місяці вперед.

З початку пандемії у Кривому Розі, за рахунок коштів міського бюджету, для боротьби з COVID-19 було придбано обладнання на загальну суму 117 400 000 грн, в тому числі, апарати штучної вентиляції легень, системи моніторингу фізіологічних станів, кисневі концентратори, засоби індивідуального захисту, медпрепарати та ін.