Мешканці Дніпра долучилися до акції проти чоловіка-живодера (Фото)

Сьогодні Дніпро стало ще одним містом, яке долучилось до акції протесту не лише проти жорстокого поводження з тваринами, але і проти конкретної людини, яка щоденно чинить вбивства, порушує закон України і …хизується цим!

Вбивство як хобі

392234263bbbc21d5defe3938b84a11b

Олексій Святогор – успішний київський адвокат з двома дипломами про вищу освіту, який заради розваги, задоволення та «вищої мети» вбиває тварин. Чоловік систематично викладає результати своїх діянь у соцмережі, де, до речі, має навіть прихильників. Деякі просять його навідатись у своє місто та зробити «зачистку».

1

«Сьогодні ми хочемо підтримати Київ у боротьбі з нелюдом.  У нашій країні вже діє закон, який передбачає кримінальну відповідальність за такі вчинки.  Олексій відкрито хизується своїми «здобутками» у соцмережі. Він навіть завітав у нашу дніпровську групу притулку та реабілітаційного центру «Друг», де залишив безліч коментарів, ви уявляєте якого характеру. Цю людину потрібно зупинити за допомогою статті  закону», – розповідає волонтер Олеся Леонова.

3

Кияни збирали мітинги у минулі  роки, створювали петиції особисто для мера Віталія Кличка. Але їх ніхто не чує.

4

Страшно й те, що у людини є легальний досвід на носіння зброї, він є професійним мисливцем.

Чому мовчить закон?

Чисельні звернення до поліції та прокуратури у Києві не дали результат. Вчора у столиці прокурор просто відмовився вручити Олексію Святогору підозру.

5

Не діють на садиста і розголос у пресі – безліч сюжетів у новинах, ефіри, які були присвячені цій проблемі. Зокрема, резонансна програма «Один за всіх» на телеканалі СТБ з Дмитром Карпачьовим також не дала результат – звичайно, садист не з’явився у студії.

Активісти сподіваються, що Україна все ж таки йтиме в Європу не лише на словах.

«Десь у Австрії чи Швейцарії він вже б був засуджений. Чому наше суспільство не розуміє загрози від такої людини», – кажуть дніпровські волонтери.

6

7

Трагедія вже сталась

Біда суспільства в тому, що воно мовчить. У Святогора є прихильники, а ті, хто його не поспішають засуджувати, не розуміють, що він несе реальну загрозу людям, а не лише тваринам. Не секрет, що люди з психічними розладами, садисти та серійні вбивці починають саме з найслабших – тварин. Аби потім самоствердитись у ролі «Бога» вже з людьми. У свої інтернет-сповідях він вже зазначив. Що не проти відправити вслід за собаками і якусь «пузату тітку, яка йому зробить зауваження».

Дарина Сухоніс