Мешканець Дніпропетровщини повернувся з нагородами із Чемпіонату світу

У місті Кранєво (Болгарія) пройшов Чемпіонат світу-2017 із шашок-100 серед спортсменів з обмеженими можливостями. Із двома медалями з чемпіонату повернувся відомий кам’янський шашкіст, майстер спорту Кирило Іванов – вихованець заслуженого тренера України Ігоря Губарєва. Повідомляють у прес-службі міської ради.

Участь у цих престижних змаганнях спортсмена світового класу, який два останніх роки перебував на тривалому лікуванні, відбулась завдяки підтримці депутата міської ради Сергія Миршавки.

У змаганнях світового рівня Кирилу протистояли спортсмени з восьми країн: Білорусі, Ізраїлю, Латвії, Молдови, Польщі, Росії, Узбекистану та України.

Змагаючись у класичній програмі (дві години на партію кожному учаснику) Кирило Іванов зумів за тур до закінчення змагань вибороти звання Чемпіона Світу-2017. Із дев’яти проведених шашкових поєдинків спортсмен у семи одержав перемогу, а в двох його партіях судді змагань зафіксували нічийний результат.
Найближчі суперники Кирила – росіянин Володимир Гайсинський (срібло) та українець Юрій Верещака (бронза) – відстали від переможця на 3 очки.

В іншому виді програми Чемпіонату світу – швидкій грі (10 хвилин на партію кожному учаснику) кам’янчанин прийшов до фінішу третім, пропустивши уперед себе росіянина Дениса Малєєва та українця Дмитра Мариненка.